Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Demoucelle Parkinson Charity (Fonds Vrienden van Demoucelle Parkinson Charity) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen steunen projecten en organisaties die een kritische rol spelen in de zoektocht naar een oplossing voor de ziekte van Parkinson. Ook steun aan projecten i.s.m. de Michael J. Fox Foundation.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Wetenschappelijk onderzoek


LANGE BESCHRIJVING
Vechten tegen de Parkinson uitdagingParkinson is een degeneratieve, en tot nog toe ongeneeslijke ziekte. Hoewel vooral gekend als een ouderdomsziekte, worden meer en meer patiënten op jongere leeftijd (zelfs op 20 jaar) gediagnosticeerd met Parkinson. De symptomen zijn uiteenlopend en verergeren naarmate de ziekte evolueert.…

LANGE BESCHRIJVING

Vechten tegen de Parkinson uitdagingParkinson is een degeneratieve, en tot nog toe ongeneeslijke ziekte. Hoewel vooral gekend als een ouderdomsziekte, worden meer en meer patiënten op jongere leeftijd (zelfs op 20 jaar) gediagnosticeerd met Parkinson. De symptomen zijn uiteenlopend en verergeren naarmate de ziekte evolueert. Typische symptomen zijn bewegingsstoornissen, beven, stijfheid, dyskinesie, spraakproblemen, moeilijk slikken, slaaptekort, depressie.Tot nog toe richten alle beschikbare geneesmiddelen voor Parkinson zich op symptoombestrijding: ze helpen (tijdelijk) de symptomen van de ziekte te maskeren of te verminderen, maar ze hebben geen impact op de evolutie van de ziekte. De doeltreffendheid van de geneesmiddelen vermindert naarmate de ziekte vordert.De Demoucelle Parkinson Charity (DPC) heeft als doel projecten en organisaties die een kritische rol spelen in de zoektocht naar een oplossing voor Parkinson, te helpen, te adviseren en te ondersteunen. Het doel van de liefdadigheidsinstelling is nog meer slaagkans te creëren door tijd, energie en businessvaardigheden ter beschikking te stellen. En de DPC helpt vooral ook op financieel vlak. De focus ligt daarbij op de ondersteuning van ziekte-wijzigende projecten. Kansrijke/veelbelovende projecten die genieten van de financiële steun van de DPC worden geselecteerd in samenwerking met de Michael J. Fox Foundation.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy