Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Université Hébraïque de Jérusalem (Fonds des Amis Belges de l’Université Hébraïque de Jérusalem) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen ondersteunen de bouw van een onderzoekslaboratorium voor neurodegeneratieve ziekten alsook het toekennen van beurzen

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Wetenschappelijk onderzoek


LANGE BESCHRIJVING
De term ‘Neurodegeneratieve ziektes’ is een algemene verwijzing naar het geheel van aandoeningen die voornamelijk de neuronen van de menselijke hersenen treffen. Deze ziektes, in het bijzonder de ziekte van Alzheimer, Parkinson, ALS en de ziekte van Huntington, treffen wereldwijd miljoenen mensen. Het risico om…

LANGE BESCHRIJVING

De term ‘Neurodegeneratieve ziektes’ is een algemene verwijzing naar het geheel van aandoeningen die voornamelijk de neuronen van de menselijke hersenen treffen. Deze ziektes, in het bijzonder de ziekte van Alzheimer, Parkinson, ALS en de ziekte van Huntington, treffen wereldwijd miljoenen mensen. Het risico om een neurodegeneratieve ziekte te ontwikkelen verhoogt aanzienlijk met de leeftijd. De algemene verbeteringen in de gezondheidszorg hebben de levensverwachtingen verhoogd, wat ook betekent dat in de komende decennia nog meer mensen door neurodegeneratieve ziektes zouden kunnen getroffen worden. Het is dus noodzakelijk om de oorzaken van deze ziektes beter te begrijpen. De doelstelling van het Onderzoekscentrum ELSC is niet een mirakeloplossing te vinden voor een specifieke hersenaandoening. In tegendeel, de missie van het nieuwe laboratorium voor onderzoek van neurodegeneratieve ziektes is een dynamisch onderzoeksprogramma in neurowetenschappen te promoten, door het onderzoek te verbreden, nieuwe technologische benaderingen en theorieën toe te passen, terwijl de neurowetenschappen zich wereldwijd verder ontwikkelen.

MEER

FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

100.000€- 250.000€

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy