Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Passemar (Fonds Passemar) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Het steunen van onderwijs en opleidingsprojecten in ontwikkelingslanden,  investeringsprojecten in de bouw en infrastructuurwerken met voorrang voor initiatieven rond duurzame ontwikkeling.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


LANGE BESCHRIJVING
Het Fonds Passemar is actief op het vlak van onderwijs en duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden en meer bepaald in de landen van subsahara Afrika met een stabiel politiek klimaat en goed bestuur.Via onderwijs en opleidingen helpt het Fonds jongeren in hun land van herkomst om…

LANGE BESCHRIJVING

Het Fonds Passemar is actief op het vlak van onderwijs en duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden en meer bepaald in de landen van subsahara Afrika met een stabiel politiek klimaat en goed bestuur.Via onderwijs en opleidingen helpt het Fonds jongeren in hun land van herkomst om een traditioneel vak te leren, met het oog op de herontwikkeling van de lokale economie;hoofdzakelijk initiatieven en infrastructuurwerken en constructie van gebouwen met lokale materialen en grondstoffen. Het Fonds beschouwt zichzelf als een hefboom voor micro-projecten of initiatieven die jaarlijks financiële steun ontvangen.Deze financiële steun komt in een eerste fase tegemoet aan structurele behoeften (infrastructuur) en materiële noden (gereedschap, uitrusting). Selectiecriteria : - Menselijke en zakelijke kwaliteiten van de projectverantwoordelijke(n). - De initiatiefnemers voor het project hebben hun sporen reeds verdiend en hun expertise wordt algemeen erkend. - De uitvoering van het project kadert binnen een reële dynamiek die moet leiden tot meer autonomie

MEER

FOTO' S
PROJECTEN
 • Abantu Zambia

  Steun voor de bouw van een weeshuis in Kayooba. Een nieuw huis bouwen voor de leerkrachten in het dorp Malundu, Zambia.

  MEER

 • Madacompost

  Steun voor de ontwikkeling van activiteiten waarbij kunststoffen worden gerecycleerd tot bouwelementen in de streek van Mahajanga in Madagascar.

  MEER

 • Xuan

  Het afwerken van de renovatiewerken voor een opvangtehuis voor straatkinderen in Danang, Vietnam.

  MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy