Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Elisabeth en Amélie (Fonds Elisabeth en Amélie) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Steun aan projecten van Belgische organisaties die zich in de landen van het Zuiden inzetten voor een betere toegang tot de waterdistributie. Mobiliteitsbeurzen voor studenten uit het Zuiden die in België komen studeren.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


LANGE BESCHRIJVING
Water is een noodzakelijke vector voor ontwikkeling: water om te drinken, om te voorzien in hygiënische en andere gezinsbehoeften, om materniteiten te bevoorraden, om schoollatrines te laten werken, om het land te irrigeren en de tuinbouw te ontwikkelen, water dat naar verschillende pompen in het…

LANGE BESCHRIJVING

Water is een noodzakelijke vector voor ontwikkeling: water om te drinken, om te voorzien in hygiënische en andere gezinsbehoeften, om materniteiten te bevoorraden, om schoollatrines te laten werken, om het land te irrigeren en de tuinbouw te ontwikkelen, water dat naar verschillende pompen in het dorp moet worden geleid zodat vrouwen en meisjes niet langer gedwongen zijn om lange en moeizame tochten naar de waterputten te ondernemen. Tegelijk is water echter een ziektedrager. In ontwikkelingslanden of landen waar de leefomstandigheden moeilijk zijn, zijn ziektes die door water worden overgebracht de voornaamste oorzaak van medische problemen en overlijdens bij achtergestelde bevolkingsgroepen. De toegang tot voldoende drinkwater, de basissanering van de installaties en een goede hygiëne zijn een absolute noodzaak om de gezondheid van een gemeenschap te beschermen en bij te dragen tot haar economische ontwikkeling. Via onderstaande link kan u de geselecteerde projecten van de afgelopen drie jaar raadplegen in de brochure Elisabeth et Amélie ondersteunde projecten 2017-2019. (enkel in het Frans beschikbaar)

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

250.000€ - 500.000€

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy