Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

ERAN Fonds voor vrouwen Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Steun aan projecten in Vlaanderen en op het Indisch subcontinent die vrouwen en meisjes een stem, middelen, keuzes en kansen bieden om zich vrij en zelfbewust te ontplooien

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening - Vrouwen


LANGE BESCHRIJVING
Eric Janssens en Anne Rasschaert hebben jarenlang gewoond, gewerkt en gereisd in Pakistan, Indië, de grensgebieden van Afghanistan en het Oosten. Ze stelden daarbij vast dat vrouwen en meisjes er nog steeds geconfronteerd worden met achterstelling, geweld en armoede. Zo wordt in feite een groot…

LANGE BESCHRIJVING

Eric Janssens en Anne Rasschaert hebben jarenlang gewoond, gewerkt en gereisd in Pakistan, Indië, de grensgebieden van Afghanistan en het Oosten. Ze stelden daarbij vast dat vrouwen en meisjes er nog steeds geconfronteerd worden met achterstelling, geweld en armoede. Zo wordt in feite een groot deel van de bevolking maatschappelijk aan de kant geschoven. Daarom hebben ze het ERAN Fonds opgericht. Het ERAN Fonds heeft als prioritaire doelstelling bij te dragen tot een wereld waarin vrouwen een stem, de middelen, keuzes en kansen hebben om zich vrij en zelfbewust te kunnen ontwikkelen. Het Fonds verleent daarom steun aan initiatieven die een structurele aanpak en impact beogen op het vlak van de economische, sociale, en politieke ontvoogding en emancipatie van vrouwen. Focus ligt onder meer op hun maatschappelijke integratie, fysieke en psychische integriteit, opleiding en onderwijs, gelijke rechten en gezondheid. Zo komen projecten die zorgen voor juridische bijstand; het bieden van een veilig onderkomen; het ontwikkelen van ondersteunende netwerken en het beïnvloeden van het gedrag van familie en omgeving in aanmerking voor steun. Geografisch gaat de voorkeur naar Vlaanderen en, vooral, naar het Indische subcontinent (India, Pakistan, Afghanistan, …).

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

10.000€ - 25.000€

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy