Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Eran Fonds voor Vrouwen Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Steun aan projecten in Vlaanderen, en op het Indisch subcontinent, die vrouwen en meisjes een stem, middelen, keuzes en kansen bieden om zich vrij en zelfbewust te ontplooien.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


LANGE BESCHRIJVING
Veel vrouwen, in België en elders in de wereld, zijn het slachtoffer van geweld, dikwijls door de partner. Dat is niet zozeer een individueel probleem, maar hangt sterk samen met de culturele en sociale normen binnen de maatschappij en met de zwakke economische positie van…

LANGE BESCHRIJVING

Veel vrouwen, in België en elders in de wereld, zijn het slachtoffer van geweld, dikwijls door de partner. Dat is niet zozeer een individueel probleem, maar hangt sterk samen met de culturele en sociale normen binnen de maatschappij en met de zwakke economische positie van vrouwen die geen alternatief hebben. Volgens het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen gaven 11,9% van de vrouwen aan slachtoffer te zijn van psychologisch geweld gedurende de laatste 12 maanden. In India is geweld tegen vrouwen een belangrijk politiek thema geworden naar aanleiding van enkele bekende gevallen van geweld tegen vrouwen (6,4 % in 2012). Elke 3 minuten is er een geval van geweld tegen vrouwen in India. Het meeste geweld vindt plaats binnen de (schoon) familie. Ondanks aanpassing van de wet o.m. rond bruidschat, blijft het aantal misbruiken erg groot. Ook in Pakistan is vooral geweld binnen het huishouden een probleem. Het ERAN fonds is er van overtuigd dat zulke kwetsbare situaties een divers antwoord nodig hebben en dat er een hefboom is en synergie effect tussen meer vrouwvriendelijke sociale en culturele normen en rond een betere economische positie van vrouwen. Het fonds wil structurele initiatieven steunen van vrouwenorganisaties in Vlaanderen, India en Pakistan die kwetsbare vrouwen begeleiden door een multi-dimensionele aanpak gericht op enerzijds meer autonomie en zelfvertrouwen van de vrouwen en het beïnvloeden van het gedrag van hun partners en omgeving en anderzijds het versterken van hun perspectieven op tewerkstelling of het verwerven van inkomen door eigen kleine bedrijfjes of coöperaties.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

10.000€ - 25.000€

PROJECTEN
 • AGHS, Lahore, Pakistan

  Installatie van een informatica-systeem, internetconnecties en camera's in dertien Pakistaanse paralegale centra die kwetsbare vrouwen vorming geven en ondersteunen zodat ze beter geïnformeerd zijn over mensen - rechten en ook werkelijk hun rechten kunnen verdedigen.

  MEER

 • Institute of Social Works, Kolkata, India

  De economische autonomie van jonge meisjes tussen 14 en 22 jaar verhogen door hun capaciteiten te versterken en hen een opleiding in ondernemerschap aan te bieden.

  MEER

 • Family Justice Centre, Antwerpen

  1. In de multidisciplinaire aanpak van intrafamiliaal geweld, bij de innovatieve werking van het Family Justice Center, is er ook een medisch-forensisch luik uitgewerkt. Met een pool van gemotiveerde huisartsen van enkele groepspraktijken uit de regio wordt gewerkt aan een kwalitatieve (en kwantitatieve) verbetering van…

  MEER

 • Sahayog, India

  Strijden tegen geweld tegen vrouwen en jonge meisjes in de regio Bundelkhand (India) en hen aanmoedigen om gewelddadige feiten te signaleren en een omgeving te promoten waar mannen en jongens hun rechten respecteren.

  MEER

 • Equal Community Foundation, India

  Een actie-onderzoeksprogramma lanceren bij jongeren tussen 13 en 17 jaar van een kansarme gemeente in Pune (West-Bengalen) om geweld en discriminatie van vrouwen en jonge meisjes te voorkomen.

  MEER

 • Womanity Foundation, Afghanistan

  pc programmeerlessen organiseren in vier middelbare scholen voor jonge meisjes in Kaboul (Afghanistan) om hen de nodige vaardigheden aan te leren die ze nodig hebben op de arbeidsmarkt, om zich te kunnen inschrijven op wetenschappelijke faculteiten aan de universiteit, om vooruit te geraken in hun…

  MEER

 • Panah Trust, Pakistan

  De fundamentele rechten en de toegang tot justitie verzekeren voor vrouwen die het slachtoffer werden van geweld en naar Panah (Pakistan) moeten vluchten door hen rechtsbijstand aan te bieden.

  MEER

 • Afghan Institute for learning

  Gratis rechtsbijstand verlenen aan kansarme vrouwen in Hérat (Afghanistan) en steun aan Radio Meraj die programma's uitzendt over vrouwenrechten, onderwijs, jeugd, democratie, ...

  MEER

 • Free Clinic Antwerpen

  Inzetten van peer outreachers om straatprostituees aan te spreken en te versterken op verschillende vlakken, door hen te informeren en activiteiten/workshops op maat aan te bieden. Regelmatig ontmoetingen organiseren met druggebruikende vrouwen, al dan niet in de prostitutie

  MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy