Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Ziekenhuis Zonder Grenzen (Fonds Vrienden van Ziekenhuis Zonder Grenzen) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen steunen projecten die medisch materieel, dat werd ingezameld in de Belgische en Luxemburgse medische wereld, leveren aan zorgcentra voor de armsten in de wereld.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


LANGE BESCHRIJVING
Bij ZZG Ziekenhuis Zonder Grenzen, worden wij gedreven door een ultiem doel : de gezondheidszorgen in de wereld verbeteren dankzij een duurzamer gebruik van ziekenhuis en medisch materiaal. Wij recupereren het materiaal dat ziekenhuizen en medische beroepen afschrijven. Wij centraliseren het in onze magazijnen van…

LANGE BESCHRIJVING

Bij ZZG Ziekenhuis Zonder Grenzen, worden wij gedreven door een ultiem doel : de gezondheidszorgen in de wereld verbeteren dankzij een duurzamer gebruik van ziekenhuis en medisch materiaal. Wij recupereren het materiaal dat ziekenhuizen en medische beroepen afschrijven. Wij centraliseren het in onze magazijnen van 6.300 m2. Vervolgens schenken wij dit materiaal aan berooide verzorgingscentra in de wereld. ZZG WERKT OP LANGE TERMIJN door berooide zorgcentra in de wereld opnieuw in te richten en uit te rusten. (Azië, Afrika, Centraal en Zuid Amerika) ZZG TEN DIENSTE VAN SLACHTOFFERS VAN NATUURRAMPEN ZZG komt tweevoudig tussen : o bij hoogdringendheid, door kits aan te bieden, speciaal hiertoe ontworpen o bij de heropbouw, door het schenken van materiaal voor het opnieuw uitrusten van de getroffen ziekenhuizen. EEN ADEQUATE EN DUURZAME ACTIE Onze cel Bio-Techniek-Medisch is samengesteld uit specialisten met een goede kennis van het materiaal en de lokale gebruiksomstandigheden. Zij waakt erover om bij elke missie het meest geschikte materiaal te leveren, door het voorop stellen van o de specifieke noden van de bestemmeling o en het aanbieden van het beschikbare materiaal. In 26 jaar, volbracht ZZG meer dan 800 projecten.

MEER

FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

100.000€- 250.000€

PROJECTEN
  • Ziekenhuis van Panzi (DRC) – Dokter Mukwege

    Levering van ziekenhuis materiaal

    MEER

  • Heropbouw van een ziekenhuis in Indonesië.

    3. Eind september 2018 , verwoest een aardbeving, gevolgd door een tsunami het eiland Célèbes, en beter gezegd de golf van Palu. 2.250 doden, 5.000 vermisten en 200.000 getroffen personen. Ziekenhuis Zonder Grenzen zette onmiddellijk een heel dringende hulpactie op touw. Anderzijds, zal deze dringende…

    MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy