Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Baele-Rémion (Fonds Baele-Rémion) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

De professionele groei steunen van mensen die actief zijn in Afrika en Latijns-Amerika op het gebied van anesthesie en bloedtransfusie.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


LANGE BESCHRIJVING
Het Fonds heeft tot doel professionele medische omkadering van specialisten-anesthesie en -reanimatie en transfusiespecialisten te steunen in Afrika en Latijns-Amerika. Het Fonds zal b-SMARTbeurzen toekennen (bourses de Soutien aux Médecins Anesthésistes-Réanimateurs et à la Transfusion / becas de Soporte a los Medicos Anestesistas-Reanimadores y a…

LANGE BESCHRIJVING

Het Fonds heeft tot doel professionele medische omkadering van specialisten-anesthesie en -reanimatie en transfusiespecialisten te steunen in Afrika en Latijns-Amerika. Het Fonds zal b-SMARTbeurzen toekennen (bourses de Soutien aux Médecins Anesthésistes-Réanimateurs et à la Transfusion / becas de Soporte a los Medicos Anestesistas-Reanimadores y a la Tansfusión), waarbij de geselecteerde kandidaten een aanvullende opleiding kunnen volgen die noodzakelijk is voor de uitvoering van hun beroep.Dit kan zowel gaan om de financiering van een kortverblijf (van 1 tot 3 maanden) in een Belgische Universiteit of ziekenhuis enerzijds,als om een Zuid-Zuid uitwisselin anderzijds). De activiteiten van het Fonds situeren zich in de voortzetting van de bestaande samenwerkingsprogramma’s tussen gezondheidsinstellingen in het Noorden en in het Zuiden en kent bij voorkeur beurzen toe aan gediplomeerden met de vlg. universitaire opleidingen: Het DES D’Anesthésie-Réanimation van de Faculté des Sciences de la Santé de l’Université d’Abomey-Calavi, à Cotonou en République du Bénin). (die reeds aan 88 specialisten anesthesisten uit 13 Franstalige Afrikaanse landen een diploma heeft toegekend) Het Curso Anual Internacional de Inmunohematologia y Medicina Transfusional de Rosario in Argentinie (IUNIR en UNR) ( die reeds aan 92 transfusiespecialisten met 14 verschillende nationaliteiten een diploma heeft uitgereikt) Het Fonds zal bijzondere aandacht besteden aan de loopbaankansen van vrouwen binnen deze gezondheidsinstellingen.Het Fonds kan tegelijkertijd allerlei bijkomende initiatieven ontwikkelen om haar doel te bereiken.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

25.000€ - 100.000€

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy