Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Selavip (Fonds Vrienden van Selavip) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen steunen huisvestingsprojecten voor daklozen in een stedelijke context, voor de allerarmsten in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


LANGE BESCHRIJVING
Selavip International vzw werd in 1977 opgericht in Brussel voor de cofinanciering van sociale huisvestingsprojecten met de Belgische overheid. De vzw was vooral actief rond de financiering van sociale huisvestingsprojecten in de derde wereld, die werden uitgevoerd door de Stichting van der Rest Emsens. Deze…

LANGE BESCHRIJVING

Selavip International vzw werd in 1977 opgericht in Brussel voor de cofinanciering van sociale huisvestingsprojecten met de Belgische overheid. De vzw was vooral actief rond de financiering van sociale huisvestingsprojecten in de derde wereld, die werden uitgevoerd door de Stichting van der Rest Emsens. Deze werd opgericht in 1969 door de familie van pater Josse van der Rest s.j. om de huisvesting van de allerarmsten te steunen via haar projecten. Pater Josse van der Rest, geboren in 1924, vertrok in 1959 op missie naar Chili waar hij zich integreerde in een lokaal werk, het zogeheten Hogar de Christo. Binnen Hogar de Christo startte pater van der Rest met het bouwen van woningen voor daklozen in de steden, een activiteit die later ook uitzwermde naar het buitenland. Alle projecten die gesteund worden door de Stichting van der Rest Emsens worden gecoördineerd door een team van 4 personen, onder wie pater van der Rest, die in Santiago de Chile woont. In de loop der jaren ontwikkelde het team het ‘label’ Selavip en momenteel creëert het op het lokale vlak een nieuwe juridische eenheid Fundacion Selavip, die dienst moet doen als een lokaal juridisch platform. Het team staat ook in voor de website www.selavip.org, waar het projectnieuws en de oproepen gepubliceerd worden.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy