Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Mothers at Risk Fund Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Beurzen voor kleine organisaties of individuen in de hele wereld die bijdragen tot een gezonde zwangerschap, veilige bevalling, welzijn van moeder en kind, zelfredzaamheid van de moeders...

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


LANGE BESCHRIJVING
Mothers At Risk is een internationale onafhankelijke vzw die hulp wil bieden aan zwangere vrouwen uit achtergestelde milieus. De vzw steunt particuliere personen of kleine plaatselijke verenigingen die over de hele wereld ijveren om zwangere vrouwen en moeders die in armoede leven, tijdens hun zwangerschap…

LANGE BESCHRIJVING

Mothers At Risk is een internationale onafhankelijke vzw die hulp wil bieden aan zwangere vrouwen uit achtergestelde milieus. De vzw steunt particuliere personen of kleine plaatselijke verenigingen die over de hele wereld ijveren om zwangere vrouwen en moeders die in armoede leven, tijdens hun zwangerschap en bij de bevalling betere sanitaire omstandigheden te bieden, evenals passende zorg voor hun baby en een grotere zelfstandigheid voor zichzelf. De cijfers spreken voor zich: elk jaar sterven 500.000 vrouwen bij de bevalling, 1.000.000 kinderen zijn wees doordat hun moeder is overleden tijdens de bevalling en elke dag sterven 1500 vrouwen als gevolg van hun zwangerschap of hun bevalling. De vereniging gaat uit van het idee dat elke vrouw recht heeft op de informatie, bijstand en steun die nodig zijn voor haar gezondheid tijdens en na de zwangerschap en ook voor de gezondheid van het kind tijdens de hele kindertijd. De Koning Boudewijnstichting verstrekt filantropisch advies aan Mothers at Risk en verleent ook steun aan projecten. De twee partners werken samen om de schenkers op positieve en persoonlijke wijze te benaderen en hun ook fiscale aftrekmogelijkheden te bieden.

MEER

FOTO' S
PROJECTEN
 • 100% Oumahat

  Trainingen organiseren voor 15 alleenstaande moeders in Tanger (Marokko) om hen te helpen in hun zoektocht naar werk, en een collectief en individueel psychologisch begeleidings-programma opzetten voor moeders zodat ze hun capaciteiten kunnen versterken en tijdens de begeleidingsperiode een band creëren met hun kind.

  MEER

 • Missionary Community of St Paul the Apostle (MCSPA)

  Een hydraulische installatie op zonne-energie opzetten om de toegankelijkheid tot water en de voedselveiligheid te verzekeren in een gebied dat getroffen wordt door chronische droogte. De gezondheid van baby's en kinderen in de regio van Kokuselei (Kenia) verbeteren door betere pre- en postnatale zorgverlening. Dringende…

  MEER

 • Midwives for Haiti

  Mobiele ziekenhuizen creëren zodat vroedvrouwen zwangere vrouwen en pasgeborenen kunnen helpen en zo de neonatale en moedersterfte kunnen verminderen.

  MEER

 • Pablo Horstmann Foundation

  Verbeteren van de zwangerschapszorg in Meki (Ethiopië) door het zorgcentrum van een ambulance te voorzien zodat zwangere vrouwen het centrum kunnen bereiken en zonder risico kunnen bevallen.

  MEER

 • Ubuntu Pathways

  Ondersteunen van moeders en zuigelingen tijdens en na de zwangerschap, elimineren van het doorgeven van HIV aan jonge kinderen, versterken van het recht van elke moeder en elk kind op kwalitatieve zorg, om aldus te zorgen voor een betere toekomst voor de gemeenschap.

  MEER

 • Lisungi : Gesundheitsförderverein Kongi e .v

  Gratis aanbieden van medische zorg en geneesmiddelen aan moeders en zwangere vrouwen in de kansarme buurten van Kinshasa (DR Congo) en organiseren van workshops over hygiëne, seksueel overdraagbare aandoeningen en gezinsplanning.

  MEER

 • The Association for The Development and Enhancement of Women (ADEW)

  Bevorderen van de sociale, psychologische, economische en educatieve autonomie van 30 kwetsbare meisjes uit een sloppenwijk in Egypte via lessen op maat in hun eigen omgeving.

  MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy