Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Malawi Arts & Crafts Collective (Fonds Vrienden van) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen steunen projecten die lokaal ondernemerschap in Malawi ondersteunen via het coördineren van ambachtslui en zelfstandige technici (kennisoverdracht, coaching).

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening - Vrouwen


LANGE BESCHRIJVING
Malawi Arts & Crafts Collective vzw (MACCo vzw) structureert en coördineert zelfstandigen in technische beroepen en ambachten in Malawi, dmv kennisoverdracht en coaching. Met als voornaamste doel lokaal ondernemerschap te stimuleren. We beginnen bij de textielsector. Met dit project willen we bereiken dat mensen hun…

LANGE BESCHRIJVING

Malawi Arts & Crafts Collective vzw (MACCo vzw) structureert en coördineert zelfstandigen in technische beroepen en ambachten in Malawi, dmv kennisoverdracht en coaching. Met als voornaamste doel lokaal ondernemerschap te stimuleren. We beginnen bij de textielsector. Met dit project willen we bereiken dat mensen hun eigen toekomst in handen kunnen nemen, zodat ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien, ze lokaal sterker worden en ook het beleid in hun land op een positieve manier mee kunnen sturen. We focussen vooral op meisjes en vrouwen zodat zij een zelfstandig en onafhankelijk leven kunnen opbouwen en zij hun kinderen kansen kunnen geven om volwaardig deel te kunnen uitmaken van de lokale maatschappij en economie. Dankzij een link tussen onderwijs en onze coöperatie, door middel van een stagetraject, moedigen we jongeren aan om een zelfstandige activiteit op te starten. Het project wil op dezelfde manier ook de andere ambachten en technische beroepen op de rails zetten. Te vergelijken met het oprichten van de gilden in onze contreien. Het project voldoet aan volgende Sustainable Development Goals (SDG’s): - armoedebestrijding (SDG 1) - opleiding (SDG 4) - gendergelijkheid (SDG 5) - ondernemerschap (SDG 8) - ongelijkheid verminderen (SDG 10) - verantwoorde consumptie en productie (SDG 12) - partnerships (SDG 17) In België wil MACCo vzw samenwerken met mensen, organisaties en bedrijven die onze spirit delen om mensen de mogelijkheid te geven om in hun eigen land, hun eigen cultuur en met hun eigen ambitie en creativiteit, een positieve toekomst uit te bouwen. Het project wil heel graag een positief Afrika verhaal brengen, dit dankzij presentaties in bedrijven, verenigingen en scholen.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

25.000€ - 100.000€

PROJECTEN
 • Aankoop naaimachines en organisatie atelier en bureau coöperatie in Lilongwe

  Studie: welke machines (naaimachines, borduurmachine,…) aankopen, nieuw of 2de hands en waar (hier in België + transport OF bv. in Zuid-Afrika?). Praktische organisatie en uitvoering: transport machines en materialen, inrichting atelier en bureau.

  MEER

 • Praktische uitwerking stageproject

  Contacten met overheid en overkoepelende structuur onderwijs in Malawi (TEVETA). Praktische invulling stages uitwerken met de lokale coöperatie. Stageprogramma voor onderwijs uitwerken (België & Malawi). Uitwisselingsmogelijkheden met Belgische scholen (KdG, SYNTRA,…) onderzoeken en concretiseren.

  MEER

 • Samenwerkingsmogelijkheden met lokale partners.

  Lokale productiemogelijkheden voor materialen onderzoeken. R&D voor het verbeteren van de kwaliteit van materialen. Mogelijkheden zoeken om samen-aankopen te creëren. Prospectie met andere sectoren om samenwerkingen te realiseren.

  MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy