Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

De Zwaluw (Fonds Vrienden Van De Zwaluw) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen steunen het project van de school ‘The Swallow’ om bij te dragen tot de vernieuwing van onderwijs, vorming en ontwikkeling in Gambia.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Onderwijs/Talentontwikkeling - Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


LANGE BESCHRIJVING
vzw de Zwaluw stelt zich tot doel een bijdrage te leveren aan het vernieuwen van het onderwijs is Gambia, door ondersteuning van de activiteiten, pedagogisch en financieel, van de school The Swallow. The Swallow is een educatief centrum in een achtergestelde wijk Manjai Kunda, vlak…

LANGE BESCHRIJVING

vzw de Zwaluw stelt zich tot doel een bijdrage te leveren aan het vernieuwen van het onderwijs is Gambia, door ondersteuning van de activiteiten, pedagogisch en financieel, van de school The Swallow. The Swallow is een educatief centrum in een achtergestelde wijk Manjai Kunda, vlak bij Serrekuna in Gambia .De meeste leerlingen komen uit Manjai Kunda en leven in armoede. In The Swallow krijgen ze gratis onderwijs en elke dag een volwaardige maaltijd. Bij inschrijving wordt rekening gehouden met een gezonde mix van jongens, meisjes en leerlingen met specifieke noden. Het centrum bestaat uit een kleuter en lagere school met 230 kinderen. Het pedagogisch project focust op emancipatie en heeft specifiek aandacht voor de basisbehoeften en de brede ontwikkeling van de kinderen. Daarom wordt naast het leren lezen, schrijven en rekenen gewerkt met een geïntegreerd gezondheidsproject met een accent op voedselzekerheid. Tijdens de vakantie is er de jeugdwerking waar analoog met de lessen ingezet wordt op het verwerven van essentiële levensvaardigheden. De school biedt en benut ook kansen tot professionalisering: de ontwikkeling van de leerkrachten en de schoolleiding. De school is voor de salarissen, verzekeringen van de leerkrachten en schoolpersoneel, de maaltijden, leermateriaal en onderhoud gebouwen volledig afhankelijk van privé fondsen.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

25.000€ - 100.000€

PROJECTEN
  • Geëmancipeerde burgers, die zichzelf respecteren en kritisch zijn, analyseren hun leven en hun maatschappij, kijken over de grenzen heen en trekken hun conclusies. Zij zetten zich in voor het verbeteren van hun eigen situatie en die van anderen, in hun eigen land.

    Het centrale gegeven is een experimentele basisschool waarrond andere activiteiten draaien: • het integreren van gezondheidsopvoeding, • jeugdwerk in het kader van voedselzekerheid en gezondheid, • onderzoek en studie naar pedagogische aanpak en het naar buiten brengen van positieve ervaringen • het naar buiten brengen…

    MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy