Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Demedts (Fonds Hilde Demedts) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Grafische kunstenaars een podium verschaffen, en grafische kunst in het algemeen promoten door het uitreiken van een prijs.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Onderwijs/Talentontwikkeling


LANGE BESCHRIJVING
Familie en vrienden van wijlen Hilde Demedts richt in haar nagedachtenis het Fonds Hilde Demedts op. Hilde was zeer begaan met grafische kunsten. Het Fonds heeft in de eerste plaats als doelstelling om een prijs uit te reiken aan individuen/kunstenaars die zich onderscheiden in de…

LANGE BESCHRIJVING

Familie en vrienden van wijlen Hilde Demedts richt in haar nagedachtenis het Fonds Hilde Demedts op. Hilde was zeer begaan met grafische kunsten. Het Fonds heeft in de eerste plaats als doelstelling om een prijs uit te reiken aan individuen/kunstenaars die zich onderscheiden in de grafische kunst. In tweede instantie wil het Fonds ook bijdragen in het verlenen van (atelier)faciliteiten aan grafiekers en het organiseren of ondersteunen van initiatieven zoals tentoonstellingen en publicaties van grafische kunstenaars. Grafiek (ook graveerkunst, prentkunst) is een vorm van beeldende kunst waarbij de kunstenaar gebruik maakt van allerlei druktechnieken. De verschillende technieken zijn: Vlakdruk (Steendruk), Diepdruk (Etsen),Hoogdruk (Linosnede en Houtsnede), en Doordruk (Zeefdruk). Door de techniek kunnen een reeks,al dan niet identieke, afbeeldingen worden gereproduceerd.Het Fonds is actief in Vlaanderen.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

< 10.000€

PROJECTEN
  • Laureaten 2014

    Eerste Prijs (2.500 euro) voor Kaat Van Doren met haar werk ‘Lost in Reality’, een werk in hoogdruk op groot formaat. De tweede Prijs van 1000 euro gaat naar Footnotes, een werk in diepdruk van Kim Gheuens. Er is een eervolle vermelding voor Kevin Vanwonterghem…

    MEER

  • Laureaten 2016

    Eerste Prijs toegekend aan Kim Gheuens voor haar werk ‘Sharing Snow’, een gravure op zachte vernis. Tweede Prijs toegekend aan Liesa De Graef voor haar werk ‘Chinese pond’, een gravure op hout.

    MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy