Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Caring Entrepreneurship Fund Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Ondernemersgeest stimuleren voor de start van een bedrijf rond gezondheidszorg, welzijn, en levensomstandigheden van patiënten en hun familie.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Onderwijs/Talentontwikkeling


LANGE BESCHRIJVING
Het initiatief van het ‘Caring Entrepreneurship Fund’ is ontstaan uit het besef dat in onze markteconomie nieuw gestarte bedrijven, en vooral op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, een drijvende kracht vormen voor ontwikkeling en vooruitgang, zodat een onvoldoende vervulde medische vraag en de veroudering…

LANGE BESCHRIJVING

Het initiatief van het ‘Caring Entrepreneurship Fund’ is ontstaan uit het besef dat in onze markteconomie nieuw gestarte bedrijven, en vooral op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, een drijvende kracht vormen voor ontwikkeling en vooruitgang, zodat een onvoldoende vervulde medische vraag en de veroudering van de bevolking naar behoren kunnen worden opgevangen. In die context is het begeleiden van jonge ondernemers in hun ontwikkeling, door ze de opgedane ervaring, de netwerken en de financiële middelen ter beschikking te stellen, niet alleen onze morele plicht maar ook een bijdrage aan de sociale vooruitgang. “Dit is voor mij een fundamentele verantwoordelijkheid van een ondernemer: erover waken dat de zin om te ondernemen en om risico’s te nemen – kortom, om te durven – ook bij de volgende generaties blijft bestaan. Het is die ‘goesting’ om te creëren en te innoveren, en om dingen mogelijk te maken, die ik wil overdragen met de oprichting van het Caring Entrepreneurship Fund. Ondernemen is vaak een sprong in het ongewisse, waardoor dat begrip ‘caring’ in mijn ogen zo belangrijk is: mensen begeleiden, daar gaat het om. Het is een unieke gelegenheid om ervaringen te delen, een idee te ondersteunen, netwerken van mensen die elkaar kunnen helpen in werking te stellen… Kortom, om van dromen werkelijkheid te maken. Ik doe hierbij in persoonlijke naam en op eigen initiatief een oproep tot ‘filantropisch’ ingestelde ondernemers die vertrouwen hebben in de toekomst van jongeren en van minder jongeren, en die er ook van overtuigd zijn dat je door de zin voor initiatief en innovatie te steunen, het gezicht van de economische wereld, dat soms wat streng oogt, menselijker kunt maken.” (Roch Doliveux, Voorzitter van het Fonds) Het ‘Caring Entrepreneurship Fund’ heeft als doel om de ondernemingsgeest te stimuleren op het gebied van gezondheidszorg, welzijn, levensomstandigheden en de begeleiding van patiënten en hun familie. Het fonds zal vooral concrete, praktische initiatieven steunen die in staat zijn een sneeuwbaleffect te bewerkstelligen en die de mogelijkheid van sociale en/of wetenschappelijke innovatie in zich dragen. Het Investeringscomité heet elke interesse in de ondersteuning van het Fonds welkom. De giften zijn fiscaal aftrekbaar. Voor meer informatie, aarzel niet ons te contacteren.

MEER

FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

100.000€- 250.000€

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy