Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Funds for Good - Philanthropy Fund Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Financiering in de vorm van leningen voor projecten van ondernemers die een eigen commerciële activiteit of een non-profit activiteit willen ontwikkelen.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Armoedebestrijding


LANGE BESCHRIJVING
Het Fonds Generation For Good wordt ondersteund door Funds For Good NV, dat 10% van zijn omzet en 50% van zijn winst afdraagt.Generation For Good, uniek in het verlenen van renteloze leningen in België: het Fonds verleent «renteloze leningen», met name leningen die beschouwd worden…

LANGE BESCHRIJVING

Het Fonds Generation For Good wordt ondersteund door Funds For Good NV, dat 10% van zijn omzet en 50% van zijn winst afdraagt.Generation For Good, uniek in het verlenen van renteloze leningen in België: het Fonds verleent «renteloze leningen», met name leningen die beschouwd worden als eigen vermogen, aan ondernemers die een levensvatbaar project hebben uitgetekend. Ze kunnen het echter zelf niet realiseren omdat de eigen middelen daarvoor ontbreken en omdat een «klassieke» lening alleen niet geschikt is. Er zijn geen interesten verschuldigd op de renteloze lening, die ondergeschikt is aan alle overige bankschulden, en onderworpen aan een gespreide terugbetaling, om «quasi eigen middelen» te vormen.Ze worden toegekend aan mensen die in een economisch onzekere toestand verkeren, werkloos zijn of een uitkering van het OCMW ontvangen, en die een activiteit willen starten waarvoor een klassiek microkrediet niet voldoende is. Wanneer de lening eenmaal is terugbetaald, wordt het gerecupereerde geld gebruikt om met een nieuwe lening een volgende ondernemer op weg te helpen.Het doel: renteloze leningen verstrekken aan werklozen in moeilijke omstandigheden, die graag zelf een job wensen te creëren door middel van een eigen bedrijf. De ondernemersprojecten zijn door een specifiek selectiecomité geselecteerd. Het Fonds lanceert geen projectoproep. Om het Fonds te helpen kunt u uw hulp aanbieden als coach/begeleider voor bepaalde ondernemers, door te surfen naar www.fundsforgood.eu en te klikken op PLATFORM.

MEER

FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

25.000€ - 100.000€

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy