Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Prins Albert (Prins Albertfonds) Thematisch fonds (Koning Boudewijnstichting)

Dit Fonds biedt een beurs aan jonge universitairen om gedurende één jaar een business project te realiseren voor een Belgisch bedrijf buiten Europa.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Onderwijs/Talentontwikkeling


LANGE BESCHRIJVING
Het Prins Albertfonds is een Fonds dat werkt met een kapitaaldotatie van de Koning Boudewijnstichting. Het werkt autonoom en heeft een eigen Bestuurscomité. Het Fonds werd opgericht in 1984 door het Verbond Belgische Ondernemingen (VBO-FEB) en de Koning Boudewijnstichting naar aanleiding van de 50ste verjaardag…

LANGE BESCHRIJVING

Het Prins Albertfonds is een Fonds dat werkt met een kapitaaldotatie van de Koning Boudewijnstichting. Het werkt autonoom en heeft een eigen Bestuurscomité. Het Fonds werd opgericht in 1984 door het Verbond Belgische Ondernemingen (VBO-FEB) en de Koning Boudewijnstichting naar aanleiding van de 50ste verjaardag van ZKH Prins Albert. Het Prins Albertfonds helpt getalenteerde Belgische professionals om ervaring op te doen in het leiden van internationale projecten. Het Fonds biedt financiële steun (een beurs ter waarde van 25.000 euro netto) voor een project van 12 maanden in het buitenland, dat uitgevoerd wordt door een onderneming die gevestigd is in België of haar hoofdzetel in België heeft. Het Fonds steunde sinds zijn ontstaan in 1984 meer dan 400 jonge Belgische professionals met een beurs die hen toeliet voor 1 jaar een project in het buitenland voor een Belgisch bedrijf uit te voeren. Zo hebben ze in een internationale context ervaring in bedrijfsbeheer kunnen opdoen en werden ruim 175 Belgische bedrijven geholpen om hun producten en diensten in het buitenland te promoten. Alumni: De Alumni van het Prins Albertfonds verenigt al de Laureaten van het Fonds. Zij vormen een hecht netwerk dat regelmatig activiteiten organiseert, o.a. exclusieve ontmoetingen met bedrijfsleiders en ondernemers, maar ook het Fonds promoot bij derden. Bedrijven: Is uw bedrijf gevestigd in België en heeft het internationale ambities? Hebt u interesse om een gemotiveerde Belgische jonge professional met internationale ambities een project aan te bieden? Zo ja, dan kan het Prins Albertfonds voor uw bedrijf een ideale partner zijn. Het Fonds is immers altijd op zoek naar uitdagende internationale bedrijfsprojecten (buiten West-Europa) voor haar deelnemers die door een onafhankelijke jury zorgvuldig geselecteerd worden. De deelnemers aan het Fonds ontvangen een beurs ter waarde van 25.000 euro (netto bedrag). Dit bedrag vervangt een loon, maar het bedrijf neemt wel de verplaatsingskosten en housing voor haar rekening. Het bedrijf maakt een vergoeding van 12.000/18.000 euro aan het Fonds over als werkingskost.

MEER

FOTO' S

Cookie policy