Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Belgian Handflight Fonds Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Steun aan vliegclubs om de toegankelijkheid van hun club te verbeteren. Aanpassen van clubvliegtuigen met handbedieningen. Individuele beurzen voor kandidaat-piloten met een handicap die een vliegbrevet willen behalen. (Sportvliegen, zweefvliegen, ULM vliegen, autogiro, paramotor, ...)

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Personen met een handicap


LANGE BESCHRIJVING
"Vliegen is één en al passie en avontuur. Die passie willen wij ook hier in België toegankelijk maken voor personen met een handicap aan de onderste ledematen. Het behalen van een vliegbrevet is voor een normaalvalide al een ferme uitdaging. Voor de mindervaliden daarentegen, is…

LANGE BESCHRIJVING

"Vliegen is één en al passie en avontuur. Die passie willen wij ook hier in België toegankelijk maken voor personen met een handicap aan de onderste ledematen. Het behalen van een vliegbrevet is voor een normaalvalide al een ferme uitdaging. Voor de mindervaliden daarentegen, is deze uitdaging nog groter en aantrekkelijker. Voor hén betekent het behalen van hun vleugels bovenal een enorme overwinning op hun handicap. Het vliegen geeft aan deze mensen een kans om zich op een avontuurlijke wijze positief te herbronnen en geeft hen daarenbovenop een flinke dosis extra zelfvertrouwen en levenslust." "Ook de mensen om hen heen ervaren al die positieve emoties en het enthousiasme waarmee de mindervalide piloot opgaat in zijn nieuwe hobby. Uiteindelijk zullen ook zij zich daardoor meer en meer gaan focussen op de talenten van de mindervalide, en veel minder op de beperkingen. Zo leren ook zij de handicap van hun vriend of geliefde sneller te aanvaarden. Dit alles gaat dus niet over de vermeende "luxe" van het vliegen, of over het aanpassen van vliegtuigen en clubhuizen ... maar eerder over pure emoties en het schenken van geluk aan diegenen die daar nood aan hebben en er ook willen aan werken." (Kris Van Nuffel - Stichter Belgian Handflight Fund)

MEER

FOTO' S

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy