Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Villa Clementina (Fonds Vrienden van Villa Clementina) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen steunen de activiteiten van de Villa Clementina in Zemst, een geïntegreerd en inclusief kinderdagverblijf voor jonge kinderen met én zonder beperking.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Personen met een handicap


LANGE BESCHRIJVING
Villa Clementina is een geïntegreerd en inclusief kinderdagverblijf voor jonge kinderen met én zonder beperking in een huiselijke en groene omgeving. Er wordt opvang geboden aan 22 kinderen van 0 tot 6 jaar: 15 zonder beperking en 7 met beperking. Ook kinderen met een ernstige…

LANGE BESCHRIJVING

Villa Clementina is een geïntegreerd en inclusief kinderdagverblijf voor jonge kinderen met én zonder beperking in een huiselijke en groene omgeving. Er wordt opvang geboden aan 22 kinderen van 0 tot 6 jaar: 15 zonder beperking en 7 met beperking. Ook kinderen met een ernstige meervoudige beperking die niet in de reguliere opvang terecht kunnen, zijn welkom. Samen genieten, samen ontdekken en samen beleven. In Villa Clementina staan een huiselijke sfeer, structuur en veiligheid centraal. Daarnaast wordt er gebouwd aan een inclusief vrijetijdscentrum voor jong én oud, met én zonder beperking: in juni 2013 werd de kinderboerderij geopend en op het domein van Villa Clementina kan je ook terecht voor hippotherapie. In de toekomst is het de hoop om het reeds aanwezige binnenzwembad om te bouwen tot een therapeutisch zwembad en een belevingstuin aan te leggen.

MEER

FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

10.000€ - 25.000€

PROJECTEN
  • Verdere uitbouw van de multidisciplinaire werking van het inclusieve kinderdagverblijf

    MEER

  • Wetenschappelijk onderzoek

    Waar ligt de meerwaarde (vb. het interactionele, beeldvorming kinderen met een beperking, opstap naar verdere individuele schoolloopbaan, ..)? Door middel van dit wetenschappelijk onderzoek is het de ambitie om de werking van Villa Clementina nog meer te verankeren en ook te tonen aan de sector…

    MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy