Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

One Child One Dream (Fonds One Child One Dream) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Het lerend vermogen en de competenties verbeteren van organisaties die de kansenontwikkeling bij kinderen willen stimuleren.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Jongeren


LANGE BESCHRIJVING
Het Fonds One Child One Dream werd eind 2002 opgericht door Ignace Van Doorselaere. Met zijn bedrijf Growth Ethics engageerde hij zich reeds voordien voor projecten in de sociale economie. In 2003 publiceerde hij bij Roularta het boek ‘Ethisch groeien. Ondernemen met aandacht voor mensen’.Het…

LANGE BESCHRIJVING

Het Fonds One Child One Dream werd eind 2002 opgericht door Ignace Van Doorselaere. Met zijn bedrijf Growth Ethics engageerde hij zich reeds voordien voor projecten in de sociale economie. In 2003 publiceerde hij bij Roularta het boek ‘Ethisch groeien. Ondernemen met aandacht voor mensen’.Het Fonds heeft als doelstelling het lerend vermogen en de competenties te verbeteren van organisaties die werken op het terrein van kansenontwikkeling bij kinderen. Zes vrijwilligers van de vzw One Child One Dream steken hun expertise en hun tijd in het coachen van deze organisaties met wie ze een partnerovereenkomst hebben afgesloten. One Child One Dream rekent de vzw’s kosten noch vergoedingen aan, maar vraagt een duidelijk engagement naar het met elkaar afgesproken verbeteringstraject. Organisaties die initiatieven ontwikkelen voor kanszoekende kinderen en geïnteresseerd zijn in concrete managementondersteuning om hun duurzaamheid te verbeteren, kunnen steeds contact opnemen met het Fonds.

MEER

PROJECTEN
  • Samenwerkingstrajecten

    One Child One Dream selecteert jaarlijks maximum 2 vzw’s voor een samenwerking. De doelstellingen van de samenwerking worden bij aanvang neergeschreven Elke geselecteerde vzw ontvangt financiële steun door een bijdrage van 1.500€ à 3.000€ die rechtstreeks te maken heeft met het verbetertraject. OCOD betaalt concrete…

    MEER


Cookie policy