Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Jovel (Fonds Jovel) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Financiële steun aan instellingen en organisaties, zodat ze mensen in schuldbemiddeling kunnen helpen om hun schulden af te lossen.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Armoedebestrijding


LANGE BESCHRIJVING
Het Fonds wenst instellingen en/of organisaties die personen in schuldbemiddeling begeleiden te steunen door hen een financiële steun uit te keren. Deze steun moet gebruikt worden om schulden van deze personen af te lossen. In samenwerking met deze diensten voor schuldbemiddeling worden mensen en gezinnen…

LANGE BESCHRIJVING

Het Fonds wenst instellingen en/of organisaties die personen in schuldbemiddeling begeleiden te steunen door hen een financiële steun uit te keren. Deze steun moet gebruikt worden om schulden van deze personen af te lossen. In samenwerking met deze diensten voor schuldbemiddeling worden mensen en gezinnen geholpen die klaar zijn voor een nieuwe start zonder risico op nieuwe schulden.De prioriteit gaat naar gezinnen met (kleine) kinderen.Om te kunnen genieten van de schuldkwijtschelding moet aan een aantal voorwaarden voldaan zijn:• een inkomen is opnieuw verzekerd• de kinderen gaan regelmatig naar school• er is geen risico op herval• het is alleen nog de schuldenlast die een normaal leven in de weg staat• de schuldkwijtschelding is éénmalig.Een protocol met de diensten voor schuldbemiddeling omschrijft de criteria voor deze eenmalige schuldkwijtschelding. De sociale werkers van deze diensten staan dicht bij de gezinnen in armoede en hebben de deskundigheid om de criteria toe te passen. In een eerste fase en bij wijze van proefproject gaat het Fonds daarvoor een samenwerking aan met de Dienst Schuldbemiddeling van het O.C.M.W. te Antwerpen.

MEER

FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

10.000€ - 25.000€

PROJECTEN
  • Waterarmoede voorkomen.

    Het Fonds Jovel werkt momenteel samen met de dienst voor schuldbemiddeling van het O.C.M.W. te Antwerpen. Gezinnen met jonge kinderen die aan bepaalde voorwaarden voldoen kunnen geholpen worden.

    MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy