Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Rondpunt (Fonds Vrienden Van Rondpunt) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen steunen sensibilisatieprojecten in Vlaanderen en projecten om jongeren te begeleiden die werden geraakt werden door een verkeersongeval.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Jongeren


LANGE BESCHRIJVING
Elk jaar raken meer dan 30.000 mensen in Vlaanderen gewond of sterven in een verkeersongeval. Deze direct betrokkenen, hun families en hun vrienden, hebben nood aan goede opvang en begeleiding. Rondpunt wil hun bondgenoot zijn. Rondpunt ijvert ervoor dat zij kunnen rekenen op de warme…

LANGE BESCHRIJVING

Elk jaar raken meer dan 30.000 mensen in Vlaanderen gewond of sterven in een verkeersongeval. Deze direct betrokkenen, hun families en hun vrienden, hebben nood aan goede opvang en begeleiding. Rondpunt wil hun bondgenoot zijn. Rondpunt ijvert ervoor dat zij kunnen rekenen op de warme steun van iedereen die hun pad kruist. We versterken de stem van slachtoffers, nabestaanden, naasten en veroorzakers en brengen de langdurige en ingrijpende gevolgen van verkeersongevallen blijvend onder de aandacht.Rondpunt is een dynamische organisatie die in al haar activiteiten vertrekt vanuit de ervaringen van betrokkenen bij een verkeersongeval. We engageren ons ertoe onze doelstellingen en acties met hen af te stemmen. Rondpunt richt zich met haar activiteiten tot alle direct en indirect betrokkenen bij verkeersongevallen: slachtoffers, veroorzakers, naasten, nabestaanden, hulpverleners, werkgevers,….Rondpunt is een netwerkorganisatie en werkt altijd samen. Rondpunt bouwt aan een community rond alle betrokkenen bij een verkeersongeval die uiteindelijk de hele samenleving omvat. Wat doen we met de middelen uit het Fonds Vrienden van Rondpunt? • Innovatieve projecten opzetten, rond thema’s als vriendschap na een verkeersongeval en het voorkomen van sociaal isolement bij betrokkenen.• Producten ontwikkelen die jonge verkeersslachtoffers ondersteunen. • Publiekscampagnes organiseren om op te roepen tot solidariteit met alle betrokkenen bij een verkeersongeval.• Directe ondersteuning van betrokkenen bij een verkeersongeval door verstrekken van toegankelijke informatie in de gids “Als het verkeer je raakt”, via de website www.rondpunt.be en beantwoorden van hulpvragen die binnenkomen via [email protected]

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy