Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Europese Wijk (Fonds Europese Wijk) Bedrijfsfonds (Koning Boudewijnstichting)

Het Fonds wil een draaischijf zijn tussen de openbare en de privé-belangen in de Europese Wijk, vanuit de bekommernis voor het imago van Brussel als Europese hoofdstad en voor de verbetering van het multifunctionele karakter van de Europese Wijk.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Maatschappelijk Engagement


LANGE BESCHRIJVING
Het doel van het Fonds Europese Wijk is om de hele Europese wijk – het belangrijkste Europese en internationale centrum van België – terug een mix aan maatschappelijke functies te geven en er zo een nieuw kosmopolitisch stadscentrum van te maken, in lijn met de…

LANGE BESCHRIJVING

Het doel van het Fonds Europese Wijk is om de hele Europese wijk – het belangrijkste Europese en internationale centrum van België – terug een mix aan maatschappelijke functies te geven en er zo een nieuw kosmopolitisch stadscentrum van te maken, in lijn met de ambitie van het stadsgewest, en als draaischijf tussen het openbaar en het privé-belang. Het Fonds deelt deze bekommernis om het algemeen belang met: ­- De publieke overheden, de Belgische Federale Staat, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Gemeenten Brussel-Stad, Elsene en Sint-Joost-ten-Node, alsook met de Europese Instellingen (Commissie, Parlement, Europese Raad, Comité van de Regio’s, Economisch Comité, Europese Dienst voor Extern Optreden). ­- Vrijwilligersverenigingen: Groupe d'Animation du Quartier européen de la Ville de Bruxelles –GAQ (het wijkcomité van de Europese wijk), l'Association du Quartier Léopold – AQL (het wijkcomité van de Leopoldwijk), Inter-Environnement Bruxelles - IEB, de Brusselse Raad voor het Leefmilieu - Bral, het 'Atelier de recherche et d'action urbaines’ – Arau, en de andere wijkcomités. ­- De eigenaars van terreinen en gebouwen, de vastgoedontwikkelaars, de actoren die actief zijn op Europees niveau en de grote bedrijven die in de wijk gevestigd zijn. Het Fonds wil ook een antwoord bieden op de bezorgheden van de Europese instellingen op het vlak van efficiëntie, imago en veiligheid. De doelstellingen van het Fonds en buitenlandse voorbeelden fungeren daarbij als inspiratie. Belangrijke acties en hun hoge toegevoegde waarde voor het imago van de wijk worden regelmatig aangekaart en er wordt over gedebatteerd met openbare en privé-actoren in en uit de wijk. Komen daarbij aan bod: de mix aan functies, de reflectie over de stedenbouwkundige problematieken, de juridische implicaties van ingrepen in het stadsweefsel, de ontsluiting van publieke ruimten, de architecturale kwaliteit van vastgoedprojecten, het ijveren voor zachte mobiliteit, wijkgerichte animatie, de dynamisering van commerciële centra, het ontsluiten van het kunst- en cultuurpatrimonium en hedendaagse artistieke interventies in de wijk. Meer weten? In bijlage vindt u ‘het FEW toegelicht’: Waarom en hoe werd het FEW opgericht? Doelstellingen en werkassen van het Fonds. Wie maakt er deel van uit van het Fonds? Hoe werkt het Fonds?

MEER


Cookie policy