Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Luchtkasteelfonds Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Stand van zaken over startende of bestaande initiatieven, knelpunten en mogelijke alternatieven voor solidair samenwonen met sociale en ecologische accenten.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Maatschappelijk Engagement


LANGE BESCHRIJVING
Het ‘Luchtkasteel’, een solidaire leef- en woongemeenschap, was sinds 1997 gevestigd in een voormalig kloostergebouw in Kain (Doornik) toen in 2007 beslist werd de woon- en leefgemeenschap en de coöperatieve vennootschap stop te zetten. Met de vrijgekomen middelen werd in 2008, binnen de Koning Boudewijnstichting,…

LANGE BESCHRIJVING

Het ‘Luchtkasteel’, een solidaire leef- en woongemeenschap, was sinds 1997 gevestigd in een voormalig kloostergebouw in Kain (Doornik) toen in 2007 beslist werd de woon- en leefgemeenschap en de coöperatieve vennootschap stop te zetten. Met de vrijgekomen middelen werd in 2008, binnen de Koning Boudewijnstichting, een fonds opgericht dat initiatieven van algemeen belang ondersteunt die vormen van solidair samenwonen – met sociale en ecologische accenten – promoten.Onderzoeken over gemeenschappelijk wonen, uitwisselingen, studiedagen en concrete projecten rond dit thema kunnen opgezet en ondersteund worden door het Fonds.

MEER

FOTO' S
PROJECTEN
 • Open Dag Samenhuizen i.s.m. Habitat et Participation asbl

  In 2015 stelden 38 Vlaamse en Brusselse woongemeenschappen hun deuren open. In totaal waren er in Nederland, Vlaanderen, Brussel, Wallonië en Frankrijk meer dan 200 activiteiten i.v.m. gemeenschappelijk wonen.

  MEER

 • Rondetafels Sociale Huisvesting

  Kunnen de ideeën en doelstellingen van gemeenschappelijk wonen en sociale huisvesting gecombineerd worden? In 2015 werden 3 bijeenkomsten georganiseerd rond dit thema.

  MEER

 • Samenhuizen Startgids

  Met de steun van het Fonds werd een gids vol tips en info bij het opstarten van een woongemeenschap gerealiseerd. O.a. het opstarten van een groep, financiële mogelijkheden, juridische structuren en groepsprocessen komen aan bod.

  MEER

MEER INFO


Cookie policy