Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

TADA ( Fonds Vrienden Van Toekomst Atelier de l'Avenir) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen steunen projecten die kinderen uit kansarme Brusselse wijken zaterdagonderwijs aanbieden. Plezante praktijklessen die helpen om de wereld te ontdekken en gemotiveerd te zijn.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Jongeren - Onderwijs/Talentontwikkeling


LANGE BESCHRIJVING
Bij de tweetalige VZW ToekomstATELIERdelAvenir (alias TADA) komen maatschappelijk kwetsbare tieners uit Molenbeek, Kuregem en Sint-Joost-ten-Node elk weekend – jarenlang – vol goesting naar de zaterdagschool. Ze ontdekken er zichzelf en de maatschappij, via plezante praktijkles van bevlogen professionals die belangeloos de tijd nemen om…

LANGE BESCHRIJVING

Bij de tweetalige VZW ToekomstATELIERdelAvenir (alias TADA) komen maatschappelijk kwetsbare tieners uit Molenbeek, Kuregem en Sint-Joost-ten-Node elk weekend – jarenlang – vol goesting naar de zaterdagschool. Ze ontdekken er zichzelf en de maatschappij, via plezante praktijkles van bevlogen professionals die belangeloos de tijd nemen om deze verantwoordelijke burgers in spe wegwijs te maken in allerlei domeinen van de arbeidsmarkt. Journalisten, verpleegkundigen, rechters, ondernemers of biochemici vertellen hen er in een positieve sfeer over hun beroep en laten deze tieners zo hun wereld ontdekken aan de hand van praktijkoefeningen. Via dit contact met rolmodellen trekt TADA de wereld van de tieners open en zegt hen: “Jij kan dit ook. Ontdek de maatschappij en jezelf. Word kritisch, ga jezelf ontplooien en verleg je grenzen”. De hoofdbedoeling van TADA is met name om deze tieners gemotiveerd in het leven te doen staan, met een positief zelfbeeld en goed geïnformeerd over zichzelf en de samenleving/arbeidsmarkt. Met haar aanpakt wapent TADA met andere woorden tegen demotivatie en de negatieve gevolgen daarvan. Bij TADA krijgen tieners een inkijk in wat ‘later’ zoal in petto heeft, opdat ze de relevantie van leren en ‘je best doen voor later’ beter begrijpen. Maatschappelijk kwetsbare kinderen hebben vaak weinig mensen om zich heen waaraan ze hun vragen ‘over nu en later’ kunnen stellen. TADA wil de deur ‘naar later’ voor deze kinderen op een kier zetten, door de kinderen een warme, veilige, buitenschoolse leerplek te bieden waar ze met hun vragen terecht kunnen. Met deze aanpak wapent TADA preventief tegen demotivatie en het verlies van toekomstperspectieven, welke elementen belangrijke oorzaken zijn van diverse problemen (zoals bijvoorbeeld vroegtijdige schooluitval, extreme radicalisering of delinquentie). Door middel van het Fonds Vrienden van TADA wensen filantropen giften in te zamelen om diverse projecten van de vzw TADA te ondersteunen.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

100.000€- 250.000€

PROJECTEN
  • Uitbreiding van TADA’s alumninetwerk in 2016-1017 en 2017-2018

    Samengevat, het alumninetwerk: • organiseert reünies met workshops rond zaken als studiekeuze, of ateliers over vaardigheden zoals ‘burgerschap en tolerantie’ of ‘leren solliciteren’ • begeleidt TADA-oud-leerlingen op vraag, in samenwerking met vrijwilligers; bijvoorbeeld door extra coaching bij de studies of ondersteuning bij de zoektocht naar…

    MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy