Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

GiPSo (Fonds Vrienden van GiPSo vzw) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen steunen projecten van ouders die in eigen regie een woon/dagbestedingsinitiatief willen starten voor personen met een beperking om hun levenskwaliteit te versterken.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Armoedebestrijding


LANGE BESCHRIJVING
Vzw GiPSo is een advies- en coachingsorganisatie die woon- en dagbestedingsinitiatieven voor mensen met een beperking in Vlaanderen ondersteunt. Ouders en netwerken van personen met een beperking die zelf projecten willen opstarten, vinden in vzw GiPSo een partner die hen in alle fasen (ontwerp, opstart,…

LANGE BESCHRIJVING

Vzw GiPSo is een advies- en coachingsorganisatie die woon- en dagbestedingsinitiatieven voor mensen met een beperking in Vlaanderen ondersteunt. Ouders en netwerken van personen met een beperking die zelf projecten willen opstarten, vinden in vzw GiPSo een partner die hen in alle fasen (ontwerp, opstart, begeleiding, nazorg) van het proces adviseert en coacht. GiPSo staat voor ‘Gids voor Inclusieve Projecten en Sociaal Ondernemen’. De verwijzing naar het navigatiesysteem GPS is niet toevallig. Vzw GiPSo begeleidt ouders en netwerken van personen met een beperking trajectgewijs, met aandacht voor hun specifieke noden. Wat dit project uniek maakt, is dat personen met een beperking en hun netwerk zelf de regie in handen hebben. Vanuit een jarenlange expertise stroomlijnen de coaches van vzw GiPSo alle processen, zodat een kwaliteitsvolle ondersteuning verzekerd wordt. Vzw GiPSo kadert in het Perspectiefplan 2020 van de Vlaamse overheid en is erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

MEER

FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

< 10.000€

PROJECTEN
 • Bouwproject Bijshuis

  Ouders willen voor hun kinderen met een mentale en/of motorische beperking een nieuwe thuis creëren voor hun kinderen als verlengstuk van hun huidige thuissituatie, in een gezellige familiale sfeer, waar ouderparcitipatie essentieel zal zijn.

  MEER

 • Co-Living

  Vzw Co-LIVING, een project in regie van ouders ondersteund vanuit het GIPSO, wil vanuit een sterk samenwerkings-verband met andere partners een woonproject op maat realiseren waarin mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen samen te leven in een eigen woning en daarbij van een reguliere…

  MEER

 • Bouwstenen voor Escalante

  Escalante vzw wil een (t)huis bouwen voor een 10-tal jongvolwassenen met een mentale handicap. De bewoners moeten er met een maximale zelfstandigheid kunnen wonen in hetzij een studio/appartement, hetzij een kamer met gemeenschappelijke leefruimte. Om permanentie te waarborgen, wordt een afzonderlijk appartement voorzien voor inwonende…

  MEER

MEER INFO


Cookie policy