Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Ginevra Doglioni/Sarah-Maria Fendt – KU Leuven (via Kom op tegen Kanker): Exploiting metabolic regulation of extracellular matrix (ECM) formation to inhibit metastatic growth

Beschrijving

2018 - Helaas, zodra borstkanker uitgezaaid is, leiden ze vrijwel zeker tot mortaliteit bij de patiënt. Bovendien is het niet bekend hoe de metastatische groei van borstkankers kan worden geremd. We hebben dus geen effectieve behandeling voor ca. 25% van de patiënten. Een essentieel proces dat de metastatische groei van kankercellen in andere organen mogelijk maakt, is het hermodelleren van extracellulaire matrix (ECM). Opvallend is dat we hebben ontdekt dat het vermogen van borstkankercellen om de ECM te hermodelleren metabolisch gereguleerd wordt door pyruvaatbeschikbaarheid. Onze gegevens suggereren dat remming van pyruvaatmetabolisme kan worden gebruikt om de metastatische groei van borstkankercellen in de longomgeving te remmen. In dit project zal ik bepalen hoe deze regulatie kan worden gebruikt om metastatische groei te remmen met behulp van een orthotopisch muismodel.

Cookie policy