Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Mentor-Escale: thuis weg van huis

Beschrijving

Sinds juni 2016 ondersteunt Collibri Foundation de werking van Mentor-Escale. Deze vzw bekommert zich om buitenlandse niet-begeleide minderjarigen (NBM) en focust zich daarbij op twee grote thema’s: individuele gepersonaliseerde begeleiding en gemeenschappelijke activiteiten. Het doel is om de jongeren stap voor stap op eigen benen te laten staan. Zowel op vlak van opleiding en scholing, als voor psychologische ondersteuning en administratieve hulp kunnen de jongeren bij Mentor-Escale terecht. Ze begeleiden de jongeren ook bij zelfstandig wonen, zo leren ze onder andere zuinig omgaan met energie. De samenwerking met Collibri Foundation biedt Mentor-Escale de kans om nieuwe activiteiten te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld de ondersteuning van jongeren op professioneel vlak.

Cookie policy