Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Benin: werk in eigen streek

Beschrijving

Beninse jongeren zoeken hun geluk steeds vaker in de stad. En de boerenbevolking, die vergrijst. Toch is de landbouw cruciaal voor de voedselvoorziening in Benin. Met de juiste opleiding vinden jongeren hun geluk dichter bij huis. Daarom startte Collibri Foundation in 2013 een vormingstraject in de Collines-regio in Benin. De hogeschool UC Leuven-Limburg (UCLL) bleek de ideale partner. Zij integreren het project in hun bachelor-na-bacheloropleiding Internationale Samenwerking Noord-Zuid. Jaarlijks volgen 1 of 2 studenten een stage in Benin om het vormingstraject in samenwerking met lokale partners uit te bouwen en op te volgen. In totaal organiseren we zo tussen 2013 en 2019 drie opleidingscycli voor in totaal 30 jongeren. Die komen uit de gezinnen van de rijsttelers die zich verenigden in de coöperatieve Uniriz-C.

Cookie policy