Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Burundi: lokaal ondernemerschap

Beschrijving

In samenwerking met de Koning Boudewijnstichting en met twee koffie coöperatieven richt Collibri Foundation zich sinds 2016 op de ondersteuning van 100 jongeren in de Burundese gemeenschappen Rutegama en Giheta. Het merendeel van de geselecteerde jongeren hebben hun school afgemaakt, maar zijn teleurgesteld dat ze geen werk gevonden hebben. Het ontbreekt hen allemaal aan zin voor ondernemen en geloven in zichzelf. Dat houdt hen tegen om kansen te grijpen en bij te dragen aan het welzijn van hun familie en hun gemeenschap. Dit programma wil het talent ontwikkelen van deze jongeren in lijn van hun ambities en die van hun dorpen. Daarnaast koopt Colruyt Group elk jaar 6 containers of 115 ton koffie geproduceerd door de koffiecoöperatieven waar de lokale boeren van Rutegama en Giheta lid van zijn. Zo kunnen de boeren ook op financiële steun rekenenen.

Doel

talent voor lokaal ondernemerschap ontwikkelen

Cookie policy