Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Onze informatiebronnen

De informatie die we over Belgische goede doelen verzamelen komt altijd uit betrouwbare bron en is toegankelijk voor elke bezoeker.

1. Gegevens uit bestaande officiële bronnen

Goededoelen.be kiest ervoor om zoveel mogelijk gegevens te integreren uit bestaande bronnen:

  • Nationale Bank van België: de financiële gegevens en het aantal werknemers van een goed doel worden automatisch geïntegreerd.
  • Kruispuntbank van Ondernemingen: oprichtingsjaar van het goed doel, het soort rechtsstructuur, de eventuele ontbinding,…
  • Belgisch Staatsblad: oprichters van het goed doel, leden van de Raad van Bestuur, commissaris van de rekeningen en historiek van de voornaamste statutaire veranderingen.
  • RSZ: aantal werknemers en het paritair comité van een goed doel.
  • FOD Financiën: geeft aan welke goede doelen een fiscaal attest mogen afleveren.

De gegevens van officiële bronnen worden dagelijks geactualiseerd. Deze informatie wordt vervolgens door het goed doel, na het invullen van enkele bijkomende vragen, vervolledigd. 

 

2. Informatie via goed doel zelf

Tijdens de registratie vullen de goede doelen een fiche in via het tabblad REGISTREREN. De fiche bevat o.a. de naam van het goed doel, het ondernemingsnummer, de missie, de activiteiten, de contactgegevens en of het goed doel op zoek is naar vrijwilligers. Goede doelen vervolledigen zelf de inhoud van hun eigen fiche. Zie gebruikersgids.

 

3. Update

De gegevens van officiële bronnen worden dagelijks geactualiseerd. De geregistreerde goede doelen zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens die ze zelf ingevuld hebben. Zij kunnen deze informatie over hun goed doel op elk moment aanpassen.

We vragen goede doelen om jaarlijks hun gegevens te controleren en indien nodig bij te werken. De administrator contacteert de goede doelen die gedurende 2 jaar geen update doorvoeren. Als daar geen reactie op volgt, blijven enkel de officiële gegevens zichtbaar.

 

Nog vragen over onze informatiebronnen? Stel ze gerust via [email protected].

 

Cookie policy