Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Bednet : mee met de les, en al de rest

www.bednet.be

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen en jongeren hun klasgenoten en hun leerkrachten blijven zien, dat ze toch mee in de les zitten, dat ze erbij blijven horen.

Dat is de essentie van Bednet: langdurig of chronisch zieke kinderen, die niet naar school kunnen komen, zitten toch mee in de klas, van achter hun computer thuis.

Dit recht op synchroon internetonderwijs is gratis voor het kind en voor de school.

 

Wat is uw functie daar ? Bent u vrijwilliger of in vaste dienst opgenomen ? Wat houdt uw werk in ? 

Ik ben begonnen als eerste medewerker in maart 2006 en werk nu als directeur.

Als directeur ben ik eindverantwoordelijke en woordvoerder, zorg ik voor de algemene coördinatie van het team, de lange termijn planning en visie. Ik onderhandel met de Vlaamse overheid, onze partners en structurele sponsors.

 

Waarom werkt u daar ? Wat motiveert u ?

Toen ik bij Bednet begon, was het een groot vraagteken waar we gingen uitkomen. Bednet is zoveel meer dan een job. Het is mijn manier om bij te dragen aan een maatschappelijk relevant doel, om mijn enthousiasme en talenten in te zetten en anderen te inspireren zodat dit een evidentie wordt voor elk ziek kind.

 

Is uw goed doel op zoek naar vrijwilligers? Voor welke jobs ? Waarom zouden ze voor uw goed doel moeten kiezen ?

Bednet wil dit jaar 600 langdurig zieke kinderen synchroon internetonderwijs aanbieden.  Daarvoor hebben we hulp nodig van vrijwilligers: ICT-vrijwilligers die de computers en printer-scanners installeren in de klassen, vrijwilligers die acties opzetten ten voordele van Bednet, of logistiek om een standje te bemannen of materiaal te leveren voor een actie. Of die ons helpen de schoolgemeenschap, verenigingen, serviceclubs,… over Bednet te informeren. Zo wordt het mogelijk om elk kind of jongere met zijn klas te verbinden.

 

bednet_new_logo-hd.png

Denk je dat jouw kind of leerling in aanmerking komt voor Bednet?

Wil je dit goed doel steunen?

Ontdek meer over Bednet

Cookie policy