Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Rekruteer en motiveer vrijwilligers dankzij deze 4 tips

Ook jij ging ongetwijfeld al ooit op zoek naar vrijwilligers om je vereniging te ondersteunen. Maar hoe blijf je die kostbare vrijwilligers motiveren om zich in te zetten voor jouw goed doel?
 

 

Met deze vier tips wordt jouw organisatie onweerstaanbaar voor vrijwilligers:
 
1. Bereid je grondig voor: denk na over de manier waarop je rekruteert en beschrijf in detail waar je organisatie naar op zoek is.
 
2. Hoe overtuig je kandidaten? Mogelijk herkennen ze zich in de missie van je organisatie, of engageren ze zich uit puur altruïsme. Maar vergeet ook je andere troeven niet: de Generatie Y valt eerder voor de kans op persoonlijke groei, nieuwe vaardigheden en een aangedikt cv.
 
3. Zorg ervoor dat nieuwe vrijwilligers zich welkom voelen. Een sympathieke startersgids kan wonderen doen.
 
4. Bind je vrijwilligers aan je organisatie. Dat kan door hen de juiste omkadering en opleiding te garanderen. Maar ook door regelmatig een schouderklopje te geven, om hen te bedanken voor hun inspanningen.

Onze conclusie? Vrijwilligers zijn de sleutel tot het succes van jouw goed doel. Ook Goededoelen.be helpt je vrijwilligers te vinden.

Registreer je op onze website en geef op je infofiche aan dat je op zoek bent naar vrijwilligers. Zo verschijnt jouw organisatie tussen de zoekresultaten, wanneer mensen via onze website op zoek gaan naar organisaties waar ze vrijwilligerswerk kunnen verrichten.

Cookie policy